Videofoon

De deurcommunicatie

De communicatie tussen de persoon die aanbelt aan de voordeur beneden en het appartement vindt plaats middels een videofoon. Het betreft een spreekluisterverbinding met beeld. Het is een tweedraad-systeem dat in het bellenbord is opgenomen.. Het is een installatie van de Spaanse firma Golmar. De videofoon is van het type Platea plus met een zwart-wit beeld op de binnenunit in ieder appartement. Deze uitvoering wordt niet meer gemaakt (nu alleen nog de Tekna Plus Color).

Vanaf de oplevering zijn wij ontevreden over deze videofoon.
Het geluid is goed, maar het zwart-wit-beeld is slecht. Het heeft te weinig contrast en doordat je vaak tegen het licht in kijkt zie je bijna uitsluitend de contouren van de persoon die aanbelt.

Maar vanwege de kosten nemen wij genoegen met de slechte kwaliteit van het beeld.

De buiten-unit ziet er zo uit. De camera is zwart-wit, van slechte kwaliteit, te ver van de deur verwijderd en te laag gemonteerd. Op de foto rechts lijkt het beeld duidelijk, maar dat is reclame en geen werkelijkheid. Als je dit beeld vergelijkt met het beeld van onze smartphones is het verschil wel erg groot.

 

Technische deel van de installatie

Naast de brievenbussen is een iets grotere kast gemonteerd. Daarin bevindt zich de videofoon-eenheid. Links op de achtergrond de camera en rechts de bellen van de zeven appartementen.